Geleceğin en güzel Aşk Forumu |
|
| Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
mişa Admin
Mesaj Sayısı : 356 Yaş : 47 Nerden : Aşıklar Diyarından İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı.. Ruh Hali : Kayıt tarihi : 09/01/09
İtibar İtibar: (15/50)
| | | | mişa Admin
Mesaj Sayısı : 356 Yaş : 47 Nerden : Aşıklar Diyarından İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı.. Ruh Hali : Kayıt tarihi : 09/01/09
İtibar İtibar: (15/50)
| Konu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler C.tesi Ocak 24, 2009 2:44 pm | |
| Fırında... pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, fırından çıktığında üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavuğunuz yumuşacık kalacaktir.
Garnitür...olarak hazırlanan sebzeler kaynayan pişirme suyuna atılıp 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.
Patates...kızartmadan önce süt dolu bir kabın içinde biraz bekletin, kuruladıktan sonra tavaya atın. Böylece daha az yağ çekeceklerdir
Karnabahar, lahana, soğan...gibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagı aralık tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir.
Yeşil Renkli Sebzelerin...rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir.
Makarnanın...haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v.b.sebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz.
Pilav... suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin.
Bayatlamış ekmeklerinizi ...dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin. Yüksek isida firinda pisirin.
Yumurta.. haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir. | |
| | | mişa Admin
Mesaj Sayısı : 356 Yaş : 47 Nerden : Aşıklar Diyarından İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı.. Ruh Hali : Kayıt tarihi : 09/01/09
İtibar İtibar: (15/50)
| Konu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler C.tesi Ocak 24, 2009 2:58 pm | |
| Yemek kokularından... kurtulmak icin, bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.
Pastaların... üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin.
Kek yaparken... karistirmak icin kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce süte batirin.
Domatesleriniz... tazeligini yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin.
Soğanı... akan bir muslugun yaninda dograrsaniz, gözleriniz daha az yanar.
Sarımsağın kabuklarını... daha kolay ayiklamak icin bicagin sirti ile hafifce ezin.
Yoğurdun suyu... birkac gün icinde kendiliginden ayrilir.Icindeki vitaminler suyuna gectiginden, yerken yogurdu mutlaka suyuyla karistirmalisiniz.
Patatesleri kızartmadan ...önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag cekerler.
Sebze pişirirken... yemege ekleyeceginiz su sicak olmalidir. Yemeginiz daha lezzetli olacaktir.
Sebzeler haşlanarak ...kullanilacaksa, haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini saglayacaktir. | |
| | | mişa Admin
Mesaj Sayısı : 356 Yaş : 47 Nerden : Aşıklar Diyarından İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı.. Ruh Hali : Kayıt tarihi : 09/01/09
İtibar İtibar: (15/50)
| Konu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler C.tesi Ocak 24, 2009 3:01 pm | |
| Soğan kavururken... pisirmeye baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis olursunuz
Patatesin pişirme... suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.
Havuç...daima kaynar suya atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder.
Karnıbahar haşlarken... içine iki dilim ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz.
Bütün sebzelere...biraz karbonat ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pisirirken koymayin, sertlestirir. Tuzu, en son anda ilave edin.
Sebzelerimiz... kimi zaman çok bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker attiginiz suda birakin. Ilk tazeliklerine kavusurlar.
Maydanoz ve dereotunu... bas asagi gelecek sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sos hazırlarken... un topagi olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus cig patatesten yararlanabilirsiniz.
Meyve salatası ...yaparken taze nane yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin. Enfes olacaktir. | |
| | | mişa Admin
Mesaj Sayısı : 356 Yaş : 47 Nerden : Aşıklar Diyarından İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı.. Ruh Hali : Kayıt tarihi : 09/01/09
İtibar İtibar: (15/50)
| Konu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler C.tesi Ocak 24, 2009 3:03 pm | |
| Karamel... bu öğüdü unutmazsanız, kolay! 1 kahve kasığı su icin 5 kahve kasigi seker.
Pirinç pilavı... suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur.
Kesik limonu... saklamak icin üzerine tuz serpin .
Zeytini... bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave edin, 8 gün bekletin. Nefis bir tadi olur. Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz.
Katı Yumurta... elde etmek icin 15 dakika kaynatin. Kabuklarinin kolay soyulmasi icin kaynattigimiz kaba tuz atabiliriz. Suyunu da sakin dökmeyelim. Saksidaki ciceklerin en sevdigi su budur.
Omletinizi ...bal ile yapmayi denediniz mi? Yumurtayi pisireceginiz yagi kizdirip biraz bal ekleyin yumurtalari kirin. Cok lezzetli degisik bir yumurta yiyeceksiniz.
Kuş üzümlerini... ayiklamak icin, onlari bir avuc unla ovusturunuz ve kalin delikli bir süzgece atiniz, un ile beraber cöpler de düser.
Lahananın... piserken pek de hos olmayan bir kokusu vardir. Bunu onlemek için, lahanayi pisireceginiz tencerenin icine, biraz ekmek ici koymak yeterlidir. Yemege karsmamasi icin, ekmek iclerini kücük, temiz bir torba icinde koymaniz, sonra alip atmaniz da size büyük kolaylik saglayacaktir.
Çatal Bıçak Temizlerken... catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin. | |
| | | mişa Admin
Mesaj Sayısı : 356 Yaş : 47 Nerden : Aşıklar Diyarından İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı.. Ruh Hali : Kayıt tarihi : 09/01/09
İtibar İtibar: (15/50)
| Konu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler C.tesi Ocak 24, 2009 3:06 pm | |
| Kristalleri ...yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar.
Sigara küllüklerini ...tuzla silerseniz piril piril olur.
Çesitli eşyaların üstündeki ...etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz.
Çay Lekesi ...Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir. Ilik su ile çalkalanir.
Lavaboyu temizlerken ...Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir. Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler.
Vazodaki çiçeklerin... uzun omurlu olmasi icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir.
Çelik tencerenizdeki ...lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin. Hem üzerine isleyen kara lekeler cikacak, hemde piril piril olacaktir.
Çatal - bıçaklarınız kararıyorsa...bulasik makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere camasir suyu koyun.
Yemek kokularından kurtulmak için... bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz. | |
| | | mişa Admin
Mesaj Sayısı : 356 Yaş : 47 Nerden : Aşıklar Diyarından İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı.. Ruh Hali : Kayıt tarihi : 09/01/09
İtibar İtibar: (15/50)
| Konu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler C.tesi Ocak 24, 2009 3:09 pm | |
| Limon Kabukları...Suyunu cikarttiginiz limonun kabuklarni atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz.
Bakır Kapların Parlatılması...Bir bezi sirke ile hafifce islatp, bakirlari ovun. Kaplariniz piril piril olur.
Mutfakta Tıkalı Lavaboların Açılması....Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, hemen acilir.
Mutfaktaki Haşerelerle Savaş...Mutfakta özellikle dolaplarda dolaasn hamam böcegi karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.
Çay ve kahve lekelerini ... karbonatla silerek cikartabilirsiniz.
Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini ...yok etmek için, üzerlerine mobilya cilasi serpip yumusak bir bezle silin.
Pişirirken tencerenin dibi mi tuttu?... Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir. | |
| | | | Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|