Kaç Yüreğe Vurduysam Ses Çıkmadı Senden../ SeNSiZiM Şimdi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Geleceğin en güzel Aşk Forumu
 
AnasayfaPortalGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
mişa
Admin
Admin
mişa


Kadın
Mesaj Sayısı : 356
Yaş : 47
Nerden : Aşıklar Diyarından
İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı
Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı..
Ruh Hali : Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Uzgun10
Kayıt tarihi : 09/01/09

İtibar
İtibar:
Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Left_bar_bleue15/50Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty_bar_bleue  (15/50)

Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler   Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler I_icon_minitimeC.tesi Ocak 24, 2009 2:35 pm

Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Anifridge
Yemek Tuzluysa...Fazla tuzunu almak
icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika
kaynatin.



Sütünüz Kaymak Tutarsa...Sut kaynarken
icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis
olursunuz.


Sütün Taşmasını önlemek...Sutu
kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini
onlemis olursunuz.


Soğan Sarımsak Kokusu... Ellerdeki
sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle
ovun.


Kek Kalıbı ...Kek kalibina yagli
kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz
zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan
cikarabilirsiniz.


Etleri Yumuşatmak...Limon suyu etleri
yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve
lezzetli olur, hem de çabuk piser.


Yumurta Kırarken ...Yumurtanin aki ve
sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz
kirin.


Taşan Yemekler...Yemegin tastigi
yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan
sonra kolayca temizlenir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
mişa
Admin
Admin
mişa


Kadın
Mesaj Sayısı : 356
Yaş : 47
Nerden : Aşıklar Diyarından
İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı
Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı..
Ruh Hali : Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Uzgun10
Kayıt tarihi : 09/01/09

İtibar
İtibar:
Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Left_bar_bleue15/50Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty_bar_bleue  (15/50)

Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler   Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler I_icon_minitimeC.tesi Ocak 24, 2009 2:44 pm

Fırında...
pişirdiğiniz
tavuğu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, fırından çıktığında
üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavuğunuz
yumuşacık kalacaktir.


Garnitür...olarak hazırlanan sebzeler kaynayan pişirme suyuna atılıp 4-5 dakika
pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.


Patates...kızartmadan önce süt dolu bir kabın içinde biraz bekletin, kuruladıktan
sonra tavaya atın. Böylece daha az yağ çekeceklerdir


Karnabahar, lahana, soğan...gibi keskin kokulu
yiyecekler pisirilirken tencere kapagı aralık tutulursa, kokunun yemege sinmesi
onlenir.


Yeşil Renkli Sebzelerin...rengini korumak
için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya
tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir.


Makarnanın...haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v.b.sebzeler koyarsaniz daha
lezzetli olacagini göreceksiniz.


Pilav...
suyunu çektigi
halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu
cekinceye kadar pisirmeye devam edin.


Bayatlamış ekmeklerinizi ...dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin.
Yüksek isida firinda pisirin.


Yumurta..
haslarken suyun ve
yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini
saglayacaktir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
mişa
Admin
Admin
mişa


Kadın
Mesaj Sayısı : 356
Yaş : 47
Nerden : Aşıklar Diyarından
İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı
Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı..
Ruh Hali : Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Uzgun10
Kayıt tarihi : 09/01/09

İtibar
İtibar:
Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Left_bar_bleue15/50Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty_bar_bleue  (15/50)

Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler   Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler I_icon_minitimeC.tesi Ocak 24, 2009 2:58 pm

Yemek
kokularından.
..
kurtulmak icin,
bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika
kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini
göreceksiniz.


Pastaların...
üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri
limonlu suya batirip kullanin.


Kek
yaparken...
karistirmak icin
kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce
süte batirin.


Domatesleriniz...
tazeligini
yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat
bekletin.


Soğanı... akan bir muslugun
yaninda dograrsaniz, gözleriniz daha az yanar.


Sarımsağın
kabuklarını...
daha kolay
ayiklamak icin bicagin sirti ile hafifce ezin.


Yoğurdun suyu...
birkac gün icinde
kendiliginden ayrilir.Icindeki vitaminler suyuna gectiginden, yerken yogurdu
mutlaka suyuyla karistirmalisiniz.


Patatesleri
kızartmadan ...
önce süt dolu bir
kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag
cekerler.


Sebze
pişirirken...
yemege
ekleyeceginiz su sicak olmalidir. Yemeginiz daha lezzetli
olacaktir.


Sebzeler
haşlanarak ..
.
kullanilacaksa,
haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini
saglayacaktir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
mişa
Admin
Admin
mişa


Kadın
Mesaj Sayısı : 356
Yaş : 47
Nerden : Aşıklar Diyarından
İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı
Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı..
Ruh Hali : Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Uzgun10
Kayıt tarihi : 09/01/09

İtibar
İtibar:
Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Left_bar_bleue15/50Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty_bar_bleue  (15/50)

Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler   Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler I_icon_minitimeC.tesi Ocak 24, 2009 3:01 pm

Soğan kavururken... pisirmeye
baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis
olursunuz


Patatesin pişirme... suyuna bir kasik
sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli
olur.


Havuç...daima kaynar suya
atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder.


Karnıbahar haşlarken... içine iki dilim
ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz.


Bütün sebzelere...biraz karbonat
ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pisirirken koymayin,
sertlestirir. Tuzu, en son anda ilave edin.


Sebzelerimiz...
kimi zaman çok
bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker
attiginiz suda birakin. Ilk tazeliklerine kavusurlar.


Maydanoz ve
dereotunu...
bas asagi gelecek
sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.


Sos hazırlarken... un topagi
olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus
cig patatesten yararlanabilirsiniz.


Meyve salatası ...yaparken taze nane
yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin. Enfes
olacaktir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
mişa
Admin
Admin
mişa


Kadın
Mesaj Sayısı : 356
Yaş : 47
Nerden : Aşıklar Diyarından
İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı
Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı..
Ruh Hali : Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Uzgun10
Kayıt tarihi : 09/01/09

İtibar
İtibar:
Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Left_bar_bleue15/50Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty_bar_bleue  (15/50)

Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler   Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler I_icon_minitimeC.tesi Ocak 24, 2009 3:03 pm

Karamel...
bu öğüdü unutmazsanız, kolay! 1 kahve kasığı su icin 5 kahve kasigi
seker.


Pirinç pilavı...
suyuna, birkac
damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur.


Kesik limonu...
saklamak icin
üzerine tuz serpin .


Zeytini...
bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave
edin, 8 gün bekletin. Nefis bir tadi olur. Zeytinler bitince kalan sosu, salata
sosu olarak kullanabilirsiniz.


Katı Yumurta...
elde etmek icin 15
dakika kaynatin. Kabuklarinin kolay soyulmasi icin kaynattigimiz kaba tuz
atabiliriz. Suyunu da sakin dökmeyelim. Saksidaki ciceklerin en sevdigi su
budur.


Omletinizi
...
bal ile yapmayi
denediniz mi? Yumurtayi pisireceginiz yagi kizdirip biraz bal ekleyin
yumurtalari kirin. Cok lezzetli degisik bir yumurta
yiyeceksiniz.


Kuş
üzümlerini...
ayiklamak icin,
onlari bir avuc unla ovusturunuz ve kalin delikli bir süzgece atiniz, un ile
beraber cöpler de düser.


Lahananın...
piserken pek de
hos olmayan bir kokusu vardir. Bunu onlemek için, lahanayi pisireceginiz
tencerenin icine, biraz ekmek ici koymak yeterlidir. Yemege karsmamasi icin,
ekmek iclerini kücük, temiz bir torba icinde koymaniz, sonra alip atmaniz da
size büyük kolaylik saglayacaktir.


Çatal Bıçak
Temizlerken...
catal bicaginiz
uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu
hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice
durulayin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
mişa
Admin
Admin
mişa


Kadın
Mesaj Sayısı : 356
Yaş : 47
Nerden : Aşıklar Diyarından
İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı
Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı..
Ruh Hali : Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Uzgun10
Kayıt tarihi : 09/01/09

İtibar
İtibar:
Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Left_bar_bleue15/50Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty_bar_bleue  (15/50)

Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler   Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler I_icon_minitimeC.tesi Ocak 24, 2009 3:06 pm

Kristalleri ...yikadiktan sonra
icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril
olurlar.


Sigara küllüklerini ...tuzla silerseniz
piril piril olur.


Çesitli eşyaların üstündeki ...etiket izini
mobilya cilasi surup kuru bezle silerek
cikarabilirsiniz.


Çay Lekesi ...Pamuklu ve
yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise,
içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir.
Ilik su ile çalkalanir.


Lavaboyu temizlerken ...Tuz lavabolarin
temizlenmeside cok iyi yardimcidir. Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak
silince iyide temizler.


Vazodaki çiçeklerin... uzun omurlu olmasi
icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir.


Çelik tencerenizdeki ...lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine
bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin. Hem üzerine
isleyen kara lekeler cikacak, hemde piril piril
olacaktir.


Çatal - bıçaklarınız kararıyorsa...bulasik makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere camasir suyu koyun.


Yemek kokularından kurtulmak için...
bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika
kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini
göreceksiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
mişa
Admin
Admin
mişa


Kadın
Mesaj Sayısı : 356
Yaş : 47
Nerden : Aşıklar Diyarından
İş/Hobiler : nisan'ına sefdalı
Kişisel İleti : Yokuşlara dayanmaz ömrüm, idam et bu ayrılığı..
Ruh Hali : Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Uzgun10
Kayıt tarihi : 09/01/09

İtibar
İtibar:
Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Left_bar_bleue15/50Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty_bar_bleue  (15/50)

Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler   Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler I_icon_minitimeC.tesi Ocak 24, 2009 3:09 pm

Limon Kabukları...Suyunu
cikarttiginiz limonun kabuklarni atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin
parlatilmasinda kullanabilirsiniz.


Bakır Kapların Parlatılması...Bir bezi sirke ile
hafifce islatp, bakirlari ovun. Kaplariniz piril piril
olur.


Mutfakta Tıkalı Lavaboların Açılması....Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su,
tikali delikten dökülürse, hemen acilir.


Mutfaktaki Haşerelerle Savaş...Mutfakta özellikle dolaplarda dolaasn hamam
böcegi karinca
gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin
dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin
yoldur.


Çay ve kahve lekelerini ... karbonatla silerek
cikartabilirsiniz.


Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini ...yok etmek için, üzerlerine mobilya cilasi serpip yumusak bir bezle
silin.


Pişirirken tencerenin dibi mi tuttu?...
Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay
temizlenecektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Mutfakta Lazım Olacak Pratik Bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kaç Yüreğe Vurduysam Ses Çıkmadı Senden../ SeNSiZiM Şimdi :: (¯`·._.·Oº° GENEL FORUM °ºO·._.·´¯) :: Bayanlara özel :: Mutfak Ustaları-
Buraya geçin: